1. Bereid de takikomi gohan gemengde rijst voor: Begin met het spoelen van 450 g rijst in water door het een paar keer met de hand te spoelen totdat het water helder wordt. Zet de rijst apart om te weken. Snijd de helft van de gobo kliswortel in plakjes en laat het 5 minuten weken in water samen met 4 shiitake paddenstoelen. Verwijder nu de stelen van de shiitake paddenstoelen en snijd de rest van de shiitake paddenstoelen, takenoko bamboescheuten, renkon lotuswortel en wortels in dunne plakjes of reepjes.
2. Maak de dashi bouillon: Voeg een zakje dashi poeder toe aan 600 ml water. Breng de dashi bouillon aan de kook en kook vervolgens de shiitake paddenstoelen, kliswortel, bamboescheuten, lotuswortel en wortels gedurende 5 minuten. Laat de groenten uitlekken en bewaar de dashi bouillon voor later.
3. Laat de rijst uitlekken en voeg deze toe aan je rijstkoker of pan: Leg de groenten daar bovenop. Giet de gereserveerde dashi bouillon plus extra water erbij om in totaal 600 ml te maken, om eventueel verloren vloeistof tijdens het koken aan te vullen. Kook vervolgens zoals je normaal rijst zou koken. Zodra de rijst gaar is, meng en roer de rijst om ervoor te zorgen dat de groenten gelijkmatig verdeeld zijn. Zet opzij.
4. Bereid de tamagoyaki ei-omelet voor: Verhit 1 tl olie in een middelgrote koekenpan of tamagoyaki-pan indien beschikbaar, en giet het eimengsel beetje bij beetje in de pan. Draai het ei rond in een dunne laag en bak op middelhoog vuur tot de onderkant gaar is. Rol de laag ei op en duw naar achteren in de pan. Voeg vervolgens wat meer van het eimengsel toe om lagen voor de tamagoyaki-omelet te maken. Herhaal het maken van lagen totdat het eimengsel op is.
5. Bereid de gesmoorde garnalen en groenten voor: Schil 1/4 wortel en snijd deze in dunne plakjes. U kunt op dit punt voedselsnijders gebruiken om de wortels in decoratieve plakjes te maken. Breng vervolgens de dashi bouillon (gebruik ongeveer 1/5e van een zakje dashi bouillonpoeder, en 120 ml water), sojasaus, mirin en kook sake aan de kook in een kleine sauspan. Voeg de garnalen, shiitake paddenstoelen en wortelplakjes toe aan de pan en laat sudderen op middelhoog vuur tot de garnalen gaar zijn, ongeveer 3-4 minuten. Zeef en zet opzij. Snijd de kastanjes in siroop in kleine hapklare stukjes. Zet opzij.
Schik elk gerecht in de bento box: Serveer terwijl je geniet van het mooie herfstlandschap.