Free Delivery - Order by 5 PM for next-day delivery
    by ole nissen 04 Feb 2024

    Herfst Bento

    Geniet van een leuke bento met seizoensgebonden herfstingrediënten. Een must-try voor elke bento-liefhebber, onze Herfst Bento bevat gesmoorde garnalen, shiitake paddenstoelen en wortels, met bamboescheuten en champignonmedley-rijst en hijiki en groene bonen tamagoyaki-rolletjes. Maak het van tevoren klaar of geniet er op de dag zelf van; deze bento is de perfecte maaltijd om van te genieten terwijl je de herfstige bladeren bewondert.

    Takikomi gohan gemengde rijst:

    • 450 g Japanse rijst
    • 150 g takenoko bamboescheuten
    • 150 g renkon Japanse lotuswortel
    • 1/2 gobo Japanse kliswortel
    • 4 shiitake paddenstoelen
    • 1 wortel
    • 600 ml water
    • 1 zakje dashi bouillonpoeder
    • 2 el sojasaus
    • 2 el kook sake
    • 2 el mirin

    Gesmoorde garnalen en groenten:

    • 1 stuk gedroogde tofu
    • 4 kastanjes
    • 2 garnalen
    • 4 shiitake paddenstoelen
    • 1/4 wortel
    • 120 ml dashi bouillon
    • 3 el sojasaus
    • 2 el mirin
    • 1 el kook sake

    Tamagoyaki ei-omelet:

    • 2 eieren
    • 1 tl hijiki zeewier
    • 2-3 groene bonen
    • 2 tl tsuyu soepbasis
    • 50 g kastanjes in siroop (kuri kanroni)

    1. Bereid de takikomi gohan gemengde rijst voor: Begin met het spoelen van 450 g rijst in water door het een paar keer met de hand te spoelen totdat het water helder wordt. Zet de rijst apart om te weken. Snijd de helft van de gobo kliswortel in plakjes en laat het 5 minuten weken in water samen met 4 shiitake paddenstoelen. Verwijder nu de stelen van de shiitake paddenstoelen en snijd de rest van de shiitake paddenstoelen, takenoko bamboescheuten, renkon lotuswortel en wortels in dunne plakjes of reepjes.

    2. Maak de dashi bouillon: Voeg een zakje dashi poeder toe aan 600 ml water. Breng de dashi bouillon aan de kook en kook vervolgens de shiitake paddenstoelen, kliswortel, bamboescheuten, lotuswortel en wortels gedurende 5 minuten. Laat de groenten uitlekken en bewaar de dashi bouillon voor later.

    3. Laat de rijst uitlekken en voeg deze toe aan je rijstkoker of pan: Leg de groenten daar bovenop. Giet de gereserveerde dashi bouillon plus extra water erbij om in totaal 600 ml te maken, om eventueel verloren vloeistof tijdens het koken aan te vullen. Kook vervolgens zoals je normaal rijst zou koken. Zodra de rijst gaar is, meng en roer de rijst om ervoor te zorgen dat de groenten gelijkmatig verdeeld zijn. Zet opzij.

    4. Bereid de tamagoyaki ei-omelet voor: Verhit 1 tl olie in een middelgrote koekenpan of tamagoyaki-pan indien beschikbaar, en giet het eimengsel beetje bij beetje in de pan. Draai het ei rond in een dunne laag en bak op middelhoog vuur tot de onderkant gaar is. Rol de laag ei op en duw naar achteren in de pan. Voeg vervolgens wat meer van het eimengsel toe om lagen voor de tamagoyaki-omelet te maken. Herhaal het maken van lagen totdat het eimengsel op is.

    5. Bereid de gesmoorde garnalen en groenten voor: Schil 1/4 wortel en snijd deze in dunne plakjes. U kunt op dit punt voedselsnijders gebruiken om de wortels in decoratieve plakjes te maken. Breng vervolgens de dashi bouillon (gebruik ongeveer 1/5e van een zakje dashi bouillonpoeder, en 120 ml water), sojasaus, mirin en kook sake aan de kook in een kleine sauspan. Voeg de garnalen, shiitake paddenstoelen en wortelplakjes toe aan de pan en laat sudderen op middelhoog vuur tot de garnalen gaar zijn, ongeveer 3-4 minuten. Zeef en zet opzij. Snijd de kastanjes in siroop in kleine hapklare stukjes. Zet opzij.

    Schik elk gerecht in de bento box: Serveer terwijl je geniet van het mooie herfstlandschap.

    Thanks for subscribing!

    This email has been registered!

    Popular Products

    5-piece Knife Set Damascus Style
    Add To Cart
    5-piece Knife Set Damascus Style
    €79,99
    €119,98
    €79,99
    Add To Cart
    Sharp knives are essential in every kitchen. Not only do sharp knives cut more smoothly, but they are also safer and make your food taste better! The luxurious knives in...
    7'' Cleaver Knife
    Add To CartNotify me
    7'' Cleaver Knife
    €24,99
    €24,99
    Add To CartNotify me
    This cleaver is perfect for chopping, cutting, and mincing meat, bones, and other tough ingredients. The 18 cm blade is robust and thick, allowing it to easily cut through bones...
    Bread Knife
    Add To Cart
    Bread Knife
    €19,99
    €19,99
    Add To Cart
    This bread knife is perfect for effortlessly slicing through bread, pastries, and other soft foods. The 22 cm serrated blade easily cuts through hard crusts without crushing the soft interior....
    Chef Knife
    Add To Cart
    Chef Knife
    €19,99
    €29,99
    €19,99
    Add To Cart
    This Chef's Knife is perfect for chopping, slicing, and dicing vegetables, meats, and herbs. The 8-inch blade provides the versatility every chef needs in the kitchen. Its ergonomic rosewood handle...
    Terms & Conditions
    Matakumi
    Back In Stock Notification
    this is just a warning
    Shopping Cart
    0 items