Free Delivery - Order by 5 PM for next-day delivery
    by ole nissen 08 Feb 2024

    Tamagoyaki Omelet

    Maak een van de makkelijkste en meest veelzijdige eiwitrijke bijgerechten uit de Japanse keuken met dit recept voor tamagoyaki Japanse omelet. Tamagoyaki, wat letterlijk 'gegrilde/gebakken ei' betekent, wordt gemaakt door dunne lagen gekruide eieren samen te rollen in een koekenpan. Geniet ervan als ontbijt, voeg toe aan een bento lunch, of gebruik als vulling in sushi.

    Ingredienten

    • 4 eieren
    • 1 el sojasaus
    • 1 el mirin
    • 1 el suiker
    • snufje zout
    • kookolie naar behoefte
    1. Klop de eieren: Klop eerst 4 eieren goed in een kom met behulp van een vork, of chopsticks als je een ervaren chopstick-gebruiker bent.
    2. Voeg kruiden toe: Voeg een eetlepel sojasaus, mirin en suiker toe, samen met een beetje zout aan je mengsel.
    3. Verwarm een pan voor: Doe een kleine hoeveelheid kookolie in je pan en verwarm deze op middelhoog vuur. Houd wat keukenpapier bij de hand om te helpen de pan tijdens het koken geolied te houden.
    4. Bak de eieren: Voeg een kleine hoeveelheid van je eimix toe aan de verhitte pan. Zodra het ei iets is gestold, zodat de bovenkant nog steeds iets ongekookt is, duw je het naar de zijkant van je pan. Voeg een beetje meer olie toe aan de pan met behulp van het keukenpapier. Voeg opnieuw een kleine hoeveelheid van de eimix toe aan je pan. Wacht opnieuw tot dit een beetje gaar is, maar voordat het bovenop is gestold. Je kunt dan beginnen met het oprollen van het eerste stukje ei over de mix die je zojuist in de pan hebt gelegd, totdat je een kleine rol van ei hebt.
    5. Herhaal de stappen: Blijf telkens een kleine hoeveelheid ei toevoegen en olie aan de pan toevoegen tussen elke keer in. Naarmate je meer ei toevoegt en het telkens oprolt, wordt je eirol groter en makkelijker om nieuwe lagen toe te voegen. Blijf het ei in nieuwe lagen toevoegen totdat je alles hebt gebruikt.
    6. Snijd de tamagoyaki: Je tamagoyaki is nu klaar, dus haal het uit de pan en wacht tot het is afgekoeld voordat je het in dunne plakjes snijdt met een scherp mes.

    Tips:

    • In plaats van mirin en sojasaus te gebruiken, kan je gewoon normale Japanse dashi-bouillon gebruiken om vergelijkbare resultaten te bereiken. Probeer een zakje dashi-bouillonpoeder te gebruiken voor een geweldige smaak.
    • Na het koken kan je de tamagoyaki in een sushi-matje leggen en strak oprollen om een stevige rol te krijgen. Dit is vooral een goed idee als u voor het eerst tamagoyaki maakt om ervoor te zorgen dat de rol strak en gemakkelijk te snijden is.
    • Je kanverschillende ingrediënten proberen toe te voegen, zoals lente-ui en nori-zeewier voor extra smaak. Zorg er simpelweg voor dat je ze heel fijn hakt voordat u ze aan het mengsel toevoegt.
    • Je hoeft geen speciale vierkante koekenpan te gebruiken om tamagoyaki te maken, maar je zal merken dat het gemakkelijker is dan een normale ronde pan.

    Thanks for subscribing!

    This email has been registered!

    Popular Products

    5-piece Knife Set Damascus Style
    Add To Cart
    5-piece Knife Set Damascus Style
    €79,99
    €119,98
    €79,99
    Add To Cart
    Sharp knives are essential in every kitchen. Not only do sharp knives cut more smoothly, but they are also safer and make your food taste better! The luxurious knives in...
    7'' Cleaver Knife
    Add To CartNotify me
    7'' Cleaver Knife
    €24,99
    €24,99
    Add To CartNotify me
    This cleaver is perfect for chopping, cutting, and mincing meat, bones, and other tough ingredients. The 18 cm blade is robust and thick, allowing it to easily cut through bones...
    Bread Knife
    Add To Cart
    Bread Knife
    €19,99
    €19,99
    Add To Cart
    This bread knife is perfect for effortlessly slicing through bread, pastries, and other soft foods. The 22 cm serrated blade easily cuts through hard crusts without crushing the soft interior....
    Chef Knife
    Add To Cart
    Chef Knife
    €19,99
    €29,99
    €19,99
    Add To Cart
    This Chef's Knife is perfect for chopping, slicing, and dicing vegetables, meats, and herbs. The 8-inch blade provides the versatility every chef needs in the kitchen. Its ergonomic rosewood handle...
    Terms & Conditions
    Matakumi
    Back In Stock Notification
    this is just a warning
    Shopping Cart
    0 items