08 Feb 2024
Tamagoyaki Omelet
Maak een van de makkelijkste en meest veelzijdige eiwitrijke bijgerechten uit de Japanse keuken met dit recept voor tamagoyaki Japanse omelet. Tamagoyaki, wat letterlijk 'gegrilde/gebakken ei' betekent, wordt gemaakt door dunne lagen gekruide eieren samen te rollen in een koekenpan. Geniet ervan als ontbijt, voeg toe aan een bento lunch, of gebruik als vulling in sushi.
Ingredienten
- 4 eieren
- 1 el sojasaus
- 1 el mirin
- 1 el suiker
- snufje zout
- kookolie naar behoefte
- Klop de eieren: Klop eerst 4 eieren goed in een kom met behulp van een vork, of chopsticks als je een ervaren chopstick-gebruiker bent.
- Voeg kruiden toe: Voeg een eetlepel sojasaus, mirin en suiker toe, samen met een beetje zout aan je mengsel.
- Verwarm een pan voor: Doe een kleine hoeveelheid kookolie in je pan en verwarm deze op middelhoog vuur. Houd wat keukenpapier bij de hand om te helpen de pan tijdens het koken geolied te houden.
- Bak de eieren: Voeg een kleine hoeveelheid van je eimix toe aan de verhitte pan. Zodra het ei iets is gestold, zodat de bovenkant nog steeds iets ongekookt is, duw je het naar de zijkant van je pan. Voeg een beetje meer olie toe aan de pan met behulp van het keukenpapier. Voeg opnieuw een kleine hoeveelheid van de eimix toe aan je pan. Wacht opnieuw tot dit een beetje gaar is, maar voordat het bovenop is gestold. Je kunt dan beginnen met het oprollen van het eerste stukje ei over de mix die je zojuist in de pan hebt gelegd, totdat je een kleine rol van ei hebt.
- Herhaal de stappen: Blijf telkens een kleine hoeveelheid ei toevoegen en olie aan de pan toevoegen tussen elke keer in. Naarmate je meer ei toevoegt en het telkens oprolt, wordt je eirol groter en makkelijker om nieuwe lagen toe te voegen. Blijf het ei in nieuwe lagen toevoegen totdat je alles hebt gebruikt.
- Snijd de tamagoyaki: Je tamagoyaki is nu klaar, dus haal het uit de pan en wacht tot het is afgekoeld voordat je het in dunne plakjes snijdt met een scherp mes.