Voor 17u besteld Morgen in huis - 30 Dagen Proberen
    by ole nissen 08 Feb 2024

    Tamagoyaki-omelet

    Maak een van de gemakkelijkste en meest uitgebreide eiwitrijke bijgerechten uit de Japanse keuken met dit recept voor tamagoyaki Japanse omelet. Tamagoyaki, wat letterlijk 'gegrilde/gebakken ei' betekent, wordt gemaakt door dunne lagen gekruide eieren samen te rollen in een hoeveelheid. Geniet ervan als ontbijt, voeg toe aan een bento-lunch, of gebruik als vulling in sushi.

    Ingrediënten

    • 4 eieren
    • 1 eetlepel sojasaus
    • 1 de mir
    • 1 suikerklontje
    • snufje zout
    • kookolie naar behoefte
    1. Klop de eieren: Klop eerst 4 eieren goed in een kom met behulp van een vork, of eetstokjes als je een ervaren eetstokje-gebruiker bent.
    2. Voeg kruiden toe: Voeg een eetlepel sojasaus, mirin en suiker toe, samen met een beetje zout aan je mengsel.
    3. Verwarm een ​​pan voor: Doe een kleine hoeveelheid kookolie in je pan en verwarm deze op middelhoog vuur. Houd wat keukenpapier bij de hand om de pan te helpen tijdens het koken geolied te houden.
    4. Bak de eieren: Voeg een kleine hoeveelheid van je eimix toe aan de verwarmde pan. het ei iets is gestold, zo de bovenkant nog steeds iets ongekookt is, duw je het naar de zijkant van je pan. Voeg een beetje meer olie toe aan de pan met behulp van het keukenpapier. Voeg opnieuw een kleine hoeveelheid eimix toe aan je pan. Wacht opnieuw tot dit een beetje gaar is, maar voordat de bovenkant wordt gestold. Je kunt dan beginnen met het oprollen van het eerste stukje ei over de mix die je zojuist in de pan hebt gelegd, totdat je een kleine rol van ei hebt.
    5. Herhaaldelijk de stappen: Blijf telkens een kleine hoeveelheid ei toevoegen en olie aan de pan toevoegen tussen elke keer in. betekenisvolle je meer bijdragen en telkens het oprolt, wordt je eirol groter en gemakkelijker om nieuwe lagen toe te voegen. Blijf het ei in nieuwe lagen toevoegen totdat je alles hebt gebruikt.
    6. Snijd de tamagoyaki: Je tamagoyaki is nu klaar, dus haal het uit de pan en wacht tot het is voordat je het in dunne plakjes snijdt met een scherpe mes.

    Tips:

    • In plaats van mirin en sojasaus te gebruiken, kan je gewoon normale Japanse dashi-bouillon gebruiken om nuttige resultaten te bereiken. Probeer een zakje dashi-bouillonpoeder te gebruiken voor een geweldige smaak.
    • Na het koken kan je de tamagoyaki in een sushi-matje leggen en oprollen om een ​​stevige rol te krijgen. Dit is vooral een goed idee als u voor het eerst tamagoyaki ervoor zorgt dat de rol strak en gemakkelijk te snijden is.
    • Je kanverschillende ingrediënten proberen toe te voegen, zoals lente-ui en nori-zeewier voor extra smaak. Zorg ervoor dat je ze heel fijn hakt voordat je ze aan het mengsel toevoegt.
    • Je hoeft geen speciale vierkante hoeveelheid te gebruiken om tamagoyaki te maken, maar je zult merken dat het praktisch is dan een normale ronde pan.

    Thanks for subscribing!

    This email has been registered!

    Populaire producten

    5-Delige Messenset
    Toevoegen aan winkelwagen
    5-Delige Messenset
    €79,99
    €119,98
    €79,99
    Toevoegen aan winkelwagen
    Scherpe messen zijn essentieel in elke keuken. Niet alleen snijden scherpe messen soepeler, maar ze zijn ook veiliger en zorgen ervoor dat je eten beter smaakt! De luxueuze messen in...
    7'' Hakmes
    Toevoegen aan winkelwagenLaat het me weten
    7'' Hakmes
    €24,99
    €24,99
    Toevoegen aan winkelwagenLaat het me weten
    Dit hakmes is perfect voor het snijden, hakken en malen van vlees, botten en andere stevige ingrediënten. Het 18 cm lemmet is robuust en dik, waardoor het gemakkelijk door botten...
    Broodmes
    Toevoegen aan winkelwagen
    Broodmes
    €19,99
    €19,99
    Toevoegen aan winkelwagen
    Dit broodmes in japanse stijl is perfect voor het moeiteloos snijden van brood, gebak en andere zachte etenswaren. Het 19 cm golvende lemmet snijdt door harde korsten zonder de zachte...
    Koksmes
    Toevoegen aan winkelwagen
    Koksmes
    €19,99
    €29,99
    €19,99
    Toevoegen aan winkelwagen
    Dit koksmes in japanse stijl is perfect voor het hakken, snijden en dicing van groenten, vlees en kruiden. Het 20,3 cm lange lemmet biedt de veelzijdigheid die elke chef nodig...
    Algemene voorwaarden
    Matakumi
    Melding dat het product weer op voorraad is
    dit is slechts een waarschuwing
    Winkelwagen
    0 artikelen