08 Feb 2024
Tamagoyaki-omelet
Maak een van de gemakkelijkste en meest uitgebreide eiwitrijke bijgerechten uit de Japanse keuken met dit recept voor tamagoyaki Japanse omelet. Tamagoyaki, wat letterlijk 'gegrilde/gebakken ei' betekent, wordt gemaakt door dunne lagen gekruide eieren samen te rollen in een hoeveelheid. Geniet ervan als ontbijt, voeg toe aan een bento-lunch, of gebruik als vulling in sushi.
Ingrediënten
- 4 eieren
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 de mir
- 1 suikerklontje
- snufje zout
- kookolie naar behoefte
- Klop de eieren: Klop eerst 4 eieren goed in een kom met behulp van een vork, of eetstokjes als je een ervaren eetstokje-gebruiker bent.
- Voeg kruiden toe: Voeg een eetlepel sojasaus, mirin en suiker toe, samen met een beetje zout aan je mengsel.
- Verwarm een pan voor: Doe een kleine hoeveelheid kookolie in je pan en verwarm deze op middelhoog vuur. Houd wat keukenpapier bij de hand om de pan te helpen tijdens het koken geolied te houden.
- Bak de eieren: Voeg een kleine hoeveelheid van je eimix toe aan de verwarmde pan. het ei iets is gestold, zo de bovenkant nog steeds iets ongekookt is, duw je het naar de zijkant van je pan. Voeg een beetje meer olie toe aan de pan met behulp van het keukenpapier. Voeg opnieuw een kleine hoeveelheid eimix toe aan je pan. Wacht opnieuw tot dit een beetje gaar is, maar voordat de bovenkant wordt gestold. Je kunt dan beginnen met het oprollen van het eerste stukje ei over de mix die je zojuist in de pan hebt gelegd, totdat je een kleine rol van ei hebt.
- Herhaaldelijk de stappen: Blijf telkens een kleine hoeveelheid ei toevoegen en olie aan de pan toevoegen tussen elke keer in. betekenisvolle je meer bijdragen en telkens het oprolt, wordt je eirol groter en gemakkelijker om nieuwe lagen toe te voegen. Blijf het ei in nieuwe lagen toevoegen totdat je alles hebt gebruikt.
- Snijd de tamagoyaki: Je tamagoyaki is nu klaar, dus haal het uit de pan en wacht tot het is voordat je het in dunne plakjes snijdt met een scherpe mes.